Introductie

Onze opdrachtgever, is specialist in balansmanagement van portefeuilles van institutionele beleggers waaronder pensioenfondsen. Het operations team van onze opdrachtgever richt zich op rapportage, performancemanagement en risicomanagement. Zij leveren hoogwaardige klantrapportages met een focus op geïntegreerd portefeuillebeheer. Voor de afdeling Reporting zoeken wij een Client Reporting Specialist.

Functie

In de functie van Reporting Specialist werk je met je collega’s aan de verslaglegging van de gegevens richting Institutionele beleggers als cliënt en verzorg je de formele reporting richting toezichthouders. Het opstellen van deze rapportages is een zorgvuldig proces en vormt het uitgangspunt van de informatie die vervolgens door jou dient te worden geanalyseerd. Je bewaakt trends en ontwikkelingen in de portefeuille, voorziet adviseurs van gedegen informatie opdat zij de klant op een juiste manier kunnen ondersteunen met overzichten die door jou zijn opgesteld. Voorts neem je deel aan werkgroepen waarin meer Reporting Specialisten, ook vanuit andere investment management partijen, participeren.

Functie eisen

Je hebt een academische achtergrond met een sterk analytisch vermogen, je hebt kennis van diverse asset categorieën waaronder derivaten en weet de meeste producten te benoemen en kent de werking ervan. Daarnaast volg je het nieuws ten aanzien van actuele ontwikkelingen binnen vermogensbeheer en de pensioenwereld. Als persoon neem je initiatief om zaken nader aan de orde te stellen en hebt het in je om eventuele verbetervoorstellen nader uit te werken en te implementeren.

Aanbod

Een uitdagende veelzijdige functie binnen een zeer gemotiveerd team met daarin de ruimte om een vervolgstudie op te pakken bijvoorbeeld Claritas gevolgd door een CFA programma.

Inlichtingen

Voor vragen bel met Luc Stultiens op het directe nummer 06-38917075.